آغاز شمارش معکوس افزایش ۲ برابری تولید متانول ایران/جزییات بهره برداری ۵.۴ میلیون تن ظرفیت تولید متانول
در شرایط فعلی توسعه صنعت پتروشیمی بیشتر برمبنای اجرای طرح های تولید اوره و آمونیاک و متانول بنیان گذاشته شده به طوری که پیش بینی می شود امسال دست کم چهار طرح تولید اوره و متانول در صنعت پتروشمی ایران به بهره برداری برسد.
در حال حاضر ظرفیت تولید متانول ایران حدود ۵ میلیون تن است که عملیات اجرایی ۱۲ طرح جدید با پشرفتهای بین ۱۲ تا ۹۲ درصد در صنعت پتروشمی در حال انجام بوده و پیشبینی میشود در صورت بهرهبرداری از این طرح ها با ظرفیت تولید سالانه حدود ۱۹ میلیون تن، در مجموع ظرفیت تولید متانول ایران به بیش از ۲۴ میلیون تن در سال افزایش پیدا کند.
به گزارش پترون به نقل از ایپک، امسال سه طرح جدید تولید متانول شامل طرحهای پتروشمی مرجان، فاز اول پتروشیمی بوشهر و پتروشیمی کاوه (به عنوان بزرگترین طرح تولید متانول ایران و خاورمیانه) در مدار بهره برداری قرار میگیرند که با راهاندازی این سه طرح تا پیش از پایان سال ۹۶ ظرفیت تولید متانول ایران با افزایش بیش از دو برابری از مرز ۱۰ میلیون تن در سال عبور میکند.
هم اکنون طرحهای پتروشمی کاوه با ظرفیت تولید سالانه ۲ میلیون و ۳۱۰ هزار تن محصول قابل عرضه به بازار از ۹۷ درصد پیشرفت، پتروشیمی مرجان با تولید یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن از ۹۲ درصد پیشرفت و فاز اول پتروشیمی بوشهر با تولید یک میلیون و ۴۸۸ هزار تن متانول از ۸۵ درصد پیشرفت اجرایی برخوردار هستند.
در مجموع این سه طرح از ظرفیت تولید ۵ میلیون و ۴۵۰ هزار تن متانول برخوردار بوده که با احتساب سایر طرح های به بهره برداری رسیده، ظرفیت تولید متانول ایران را به بیش از ۱۰ میلیون و ۴۵۰ هزار تن افزایش میدهند. علاوه براین، ساخت پتروشمی سبلان با ظرفیت تولید سالانه ۱.۶۵۰ هزار تن متانول از ۵۱ درصد و پتروشیمی دنا با همین ظرفیت از پیشرفت ۴۷ درصدی برخوردار بوده و پیشبینی میشود این دو طرح تا دو سال آینده در مدار بهرهبرداری قرار بگیرند.
براساس گزارش مدیریت برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، همچنین طرح کیمیای پارس خاورمیانه با ۳۶ درصد پیشرفت، پتروشیمی سیراف با ۲۸ درصد پیشرفت، پتروشیمی آپادانا خلیج فارس با ۲۶ درصد و پتروشیمی آرمان با ۲۱ درصد، دی پلیمر آرین با ۲۰ درصد پیشرفت اجرایی، پتروشیمی لاوان با ۲۳ درصد و پتروشیمی ارگ شیمی پارسا با ۱۲ درصد پیشرفت از دیگر طرحهای در دست اجرای افزایش ظرفیت تولید متانول در صنعت پتروشیمی کشور محسوب میشوند.
گفتنی است، همزمان با افزایش تولید متانول، در راستای توسعه زنجیره ارزش، شرکت ملی صنایع پتروشیمی برنامه گستردهای بهمنظور اجرای طرحهای MTP بهمنظور تبدیل متانول به پروپیلن و MTO برای تبدیل متانول به الفین با مشارکت سرمایهگذاران داخلی و خارجی را در دستور کار قرار داده است.
براساس این گزارش، بیشترین مصرف متانول به عنوان تولید ماده بالا برنده عدد اکتان بنزین (MTBE)، اسید استیک و همچنین به عنوان حلال در صنایع پایین دستی، رزین ها، چسب ها، فرمالدئید، ضد یخ، انواع پلاستیک ها، تولید DME، تولید پروپیلن (MTP) و الفین ها (MTO) است.
0 Comments