چالش های برندسازی ملی

به گزارش پترون آقای “حسین دُر “در برنامه رادیو گفت و گو با موضوع برندسازی ملی اظهارکردند که درسطح جامعه برندهای ملی وجود دارد و در بعضی نقاط برندها به صورت لکه ای هستند اما به صورت کلی در دههای گذشته عملا برندهای ما به تعداد انگشت های یک دست هم نمی رسد برندهایی با […]

به گزارش پترون آقای “حسین دُر “در برنامه رادیو گفت و گو با موضوع برندسازی ملی اظهارکردند که درسطح جامعه برندهای ملی وجود دارد و در بعضی نقاط برندها به صورت لکه ای هستند اما به صورت کلی در دههای گذشته عملا برندهای ما به تعداد انگشت های یک دست هم نمی رسد برندهایی با برنامه ریزی و سهم مشخص از بازار و با برنامه توسعه برای حضور در کشور هدف وجود ندارند.
ایشان با بیان این مطلب که ما عملا در حوزه بازاریابی و شناخت بازار ضعیف عمل می‌کنیم فرمودند مسئولین ما در ادوار گذشته مفهوم برند سازی را درک نکردند،برندهایی هستند که پتانسیل منطقه ای شدن و حتی بعضاجهانی شدن را دارند اما نمیتوانیم بگوییم که این پتانسیل با حمایت و یا برنامه ای بوده است.
ما زمانی میتوانیم برندهایی بین المللی را شناسایی کنیم که یک زنجیره کامل در اختیار داشته باشیم در این صورت است که قدرت رقابت پذیری در مقابل رقبا بیشتر میشود اما بیان این نکته ضروری است که این امر نباید ناشی از رانت باشد .
ایشان در ادامه بزرگترین مشکل ایجاد و توسعه برند را اینگونه عنوان کردند:
۱)بنگاههای بزرگ خصوصی در زمینه برند سازی با بنگاههای دولتی و خصولتی در رقابت هستند.
۲)بنابر فرمایشات حضرت آقا و تاکید ایشان بر توسعه ورشد بخش اقتصادی ما شاهد این هستیم که در بدنه حاکمیت تنگاههایی وجود دارد که معتقدند اگر یک بخش خصوصی بزرگ شود غیر قابل کنترل میشود .
ایشان در ادامه با بیان این پرسش اظهار کردند که آیا ما میخواهیم واردبازار منطقه ای شویم یا نه ؟ اگر این اراده هست و وجود دارد وظیفه کیست ؟ وظیفه بخش خصوصی ،بخش خصولتی ،بخش دولتی ،حاکمیت هنوز این وظیفه را تعریف نکرده است .
ایشان در ادامه به این مطلب اشاره کردند که بنا بر فرمایشات مقام رهبری این جنگ جنگ اقتصادی است پس سربازان این جنگ تولیدکنندگان هستند و برندها افسران و امیران این جنگ در کشورهای هدف قرار دارند.
همانطور که برای یه عملیات در جنگ برنامه ریزی میشود برای توسعه بازار هم باید برنامه ریزی شود.
این امرناشی از تنگ نظری هایی است که وجود دارد ،اگر بخش خصوصی حذف شود این وظیفه رو بخش خصولتی یادولتی انجام میدهد؟
ایشان در ادامه در پاسخ به این سوال که برای توسعه برند سازی در مقیاس بزرگ چه راهکاری وجود دارد اظهار کردند که زمانی یک برند در بازار هدف شکل میگیرد که برنامه ها و زیر ساخت هایی از قبل وجود داشته باشد و کل زنجیره را دربرگیرد.
دولت باید برای تامین مواد اولیه برنامه ریزی کرده باشد.
دولت باید برای حمل و نقل برنامه‌ ریزی کرده باشد.
دولت باید برای بیمه و خسارت برنامه ریزی کرده باشد.
برای تعرفه این کالا برنامه ریزی کرده باشد .
زمانی که یکی از ارکان این زنجیره ناقص باشد ما برند سازی در سطح منطقه ای نخواهیم داشت.

در پایان این برنامه جناب آقای دکتر مرتضی محمودی نماینده محترم ری،تهران، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی اظهار کردند که در مجلس جلساتی در خصوص بعد سرمایه گذاری برای تسریع این کار و فرصت تامین مالی برای برند سازی تشکیل شده و قانون تامین مالی تولیدکنندگان این امکان را می دهد که دست تولیدکنندگان برای رشد و توسعه محصول اقتصادی خود و همچنین رشد و بهبود برندسازی ملی باز باشد، این قانون نیازمند اصلاحاتی است که در دست انجام است تا بتوانیم تولید کننده را در سطح عالی حمایت کنیم.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر