گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس، برترین شرکت ایران شد
در مراسم معرفی برترینهای IMI-۱۰۰ که امروز در سالن همایشهای بینالمللی صداوسیما و با حضور معاون...
در مراسم معرفی برترینهای IMI-۱۰۰ که امروز در سالن همایشهای بینالمللی صداوسیما و با حضور معاون...
آغاز شتاب زده و زودهنگام بازار ارز تجاری هر چند ممکن است برای شرکت های بزرگ بورسی منافع کوتاه مدت داشته باشد اما فشار آن در بلند مدت بر معیشت و اقتصاد مردم خواهد بود.
به گزارش پترون بازار ارز تجاری که به طور غیر منتظره با بخشنامه بانک مرکزی در روز پنجشنبه اعلام شد موجب غافلگیری بخش بزرگی از جامعه گردید،این سیاست بدون ایجاد شرایطی چون تثبیت نرخ ارز ،کاهش تورم ،ایجاد زیر ساخت های رقابتی تبعاتی را در بلند مدت به همراه خواهد داشت .
مطابق این سیاست که از سوی بانک مرکزی اعلام شد تمام معاملات ارزی ،از جمله نرخ ارز نیما در بازار ارز تجاری (توافقی )تجمیع میشود که مبنای نرخ ارز صرفا بر اساس عرضه و تقاضای بازار است.
مدافعان این سیاست مسائلی را مطرح میکنند از جمله اینکه این تصمیم باعث تک نرخی شدن ارز و حذف رانت ناشی از اختلاف بازار آزاد و نیما شده است اگر چه این نگرش در کوتاه مدت درست است ،اما آنچه که مطرح است این است که ما شاهد افزایش نرخ ارز هستیم و این افزایش دخالت مستقیمی در افزایش قیمت کالاها و هزینه های وارداتی دارد.
از سوی دیگر حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد معاملات بزرگ اقتصادی با دلار کانال تلگرامی انجام می پذیرد که تاثیر آن غیر قابل انکار است.
دلار ناشی از قاچاق کالا ،دلار ناشی از ورود مهاجرین ،دلار ناشی از ارزهای مهاجرتی ،دلار ناشی از ارزهای مسافرتی و….. ایناها مواردی است که سالیانه حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان را به خود اختصاص میدهد.
مسئله این است که ما زمانی به سمت تک نرخی شدن حرکت میکنیم که دولت این موارد را تامین کند . به عنوان راهکار با قرار دادن مالیات های سنگین در سفرهای خارجی به حل این مسئله بپردازد یا در زمینه دلار ناشی از قاچاق کالا یک سپرده و یک منبع ارزی مشخص کند .
از مواردی که میتوان به آن اشاره کرد تورم موجود در شرایط فعلی کشور است.
آنچه مشخص است سیاست شتاب زده بانک مرکزی بدون ایجاد بستری برای تثبیت نرخ ارز باعث عدم ثبات اقتصادی و جامعه طبقاتی میشود که به جای حله مسئله صورت مسئله را پاک کرده است.
0 Comments