تکلیف وزارت نفت برای دریافت مابهالتفاوت خوراک پالایشگاهها و شرکتهای پتروشیمی
به گزارش پترون نمایندگان در نشست علنی نوبت دوم امروز (سهشنبه، ۱۳ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در...
به گزارش پترون نمایندگان در نشست علنی نوبت دوم امروز (سهشنبه، ۱۳ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در...
حسن عباسزاده رئیس هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی (سهشنبه، ۲۲ آبان) در نشست هم اندیشی با انجمن های تخصصی صنایع تکمیلی پتروشیمی که بهمنظور توسعه هرچه بیشتر و رفع چالشهای موجود این واحدها انجام شده بود، اظهار کرد: این نشست با هدف شناسایی دغدغههای صنایع پاییندستی انجام شده تا تکمیل زنجیره ارزش را در صنعت پتروشیمی محقق کنیم.
رئیس هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه از دغدغه صنایع پاییندستی در زمینه خوراک پلیپروپیلن، PET، 2AEH، پیویسی و … اطلاع دارم، گفت: برنامههای بسیار مناسبی برای رفع این دغدغهها برنامهریزی شده که در حال پیگیری است. برای نمونه، تا پایان امسال شاهد افزایش تولید پیویسی در پتروشیمی آبادان خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه محدودیت اعمال خوراک گازی برای صنعت پتروشیمی تأثیری روی صنایع پاییندست ندارد و این محدودیتها برای مجتمعهای متانولی و اوره و آمونیاکی است، اعلام کرد: فقط 9 درصد از گاز تولیدی در کشور در این صنعت استفاده میشود که نصف آن نیز در واحدهای یوتیلیتی مصرف و حدود 4 درصد آن خوراک واحدهای پتروشیمی میشود. از مجموع گاز شیرین تولیدی در کشور، 46 درصد توسط مصرفکنندگان خانگی، تجاری، صنایع و حدود 30 درصد در نیروگاهها که راندمان پایینی نیز دارند، مصرف میشود.
رئیس هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر ضرورت بهینهسازی مصرف انرژی افزود: هماکنون نیز با افزایش مصرف گاز در کشور به دلیل ورود به فصل سرد، دریافت خوراک گازی پتروشیمیها روزانه حدود 16 میلیون مترمکعب کاهش یافته است که این اقدام تأثیر بسیاری در ارزآوری کشور دارد.
عباسزاده با اعلام اینکه اجرای 8 طرح صرفهجویی مصرف گاز از سوی صنایع پتروشیمی در دستور کار است تا از محل گاز صرفهجویی شده، محدودیتهای گازی بر تولید پتروشیمیها مؤثر نشود، اظهار کرد: پتروشیمی زاگرس امسال اعلام آمادگی کرده است که حدود 2 هزار میلیارد تومان برای بهینهسازی سرمایهگذاری میکند که مذاکرات آن با معاونت برنامهریزی وزارت نفت نیز انجام شده و بهزودی تفاهمنامه آن امضا میشود.
وی تمرکز بر بهینهسازی مصرف گاز در مرغداریهای 2 استان شمالی کشور از سوی پتروشیمی پردیس را از دیگر طرحهای صرفهجویی در مصرف گاز عنوان کرد و ادامه داد: طرح بهینهسازی مصرف در گلخانههای استان گیلان و مازندان و تعویض بخاریهای کمبازده نیز از دیگر طرحهای در دست پیگیری است که از سوی پتروشیمیها اجرا خواهد شد.
رئیس هیأت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد: تا جایی که امکان دارد نباید پلیمرها را به صورت خام صادر کرد و باید با تغییر شکل ارزش افزوده بیشتری در صادرات آن ایجاد کرد که این شرکت نیز از این موضوع حمایت میکند.
عباسزاده افزود: باید واحدهایی در صنعت پلیمر ایجاد شود که امکان تغییر تولید گرید را داشته باشند و محصولات مورد نیاز تولید شود.وی با اشاره به برگزاری سالانه نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست بیان کرد: رویکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی از برگزاری این نمایشگاه فقط نمایش نیست بلکه نمود صنایع پاییندستی است و محوریت باید مدیریت صنایع پاییندستی باشد.
رئیس هیأت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی از اجرای طرح کلی آمایش سرزمین با تمرکز بر صنایع پاییندستی خبر داد و گفت: در این طرح ظرفیت و چالشهای صنایع پاییندستی هر استان به صورت جداگانه شناسایی و بررسی میشود. اقدامهای لازم برای اخذ پیمانکار این طرح در ماه آینده انجام میشود.
برگزاری نشست های تخصصی به منظور رفع نیازهای هر تشکل به صورت ویژه، مدیریت قیمت گذاری ممحصولات پتروشیمی در بورس به صورت بلندمدت، تامین گریدهای مورد نیاز تولیدکنندگان داخلی، عرضه جداگانه محصول برای هر صنعت در بورس به منظور کاهش رقابت، فراهم کردن ثبات قیمت گذاری در یک بازه سه یا شش ماهه، فراهم کردن امکان واردات در محصولاتی که محدودیت عرضه دارند، احداث واحدهای بالادستی تولیدکننده پی وی سی و واحدهای تولید گریدهای نساجی، به روزرسانی کف عرضه محصولات در بورس با توجه به تغییر مداوم بازارها، پیگیری انتقال مسائل صنایع تکمیلی پتروشیمی از وزارت صمت به وزارت نفت و شرکت پتروشیمی، ایجاد شورای راهبری انجمن های پلیمری با محوریت NPC، توجه به توانایی واحدهای تولیدکننده ماشین آلات ایرانی در تامین تجهیزات و نیازهای مجتمع های پتروشیمی، فراهم کردن امکان تامین نیاز واحدهای خاص مانند صنایع دارویی از خارج از کشور و تشکیل صندوق حمایت از صنایع تکمیلی پتروشیمی از محل درآمد حاصل از رقابت در بورس، از اهم موارد و نکات مطرح شده توسط تشکل ها و انجمن های صنایع تکمیلی پتروشیمی در این نشست بود.
0 Comments