پتروشیمیها همچنان منتظر عقد قرارداد توسعه میادین گازی
به گزارش پترون تنها راهکار برای تأمین گاز صنعت بهروتوسعه پتروشیمی که فعالان صنعت پتروشیمی نیز...
به گزارش پترون تنها راهکار برای تأمین گاز صنعت بهروتوسعه پتروشیمی که فعالان صنعت پتروشیمی نیز...
به گزارش پترون، منصور معظمی رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در گفتگویی با شرق از نحوه واگذاری پتروشیمی ها در اجرای اصل ۴۴ انتقاد کرد و افزود: به اصل ٤٤ در عمل بسیار جفا شد و بنا نبود که خصولتی شود، بنا بر این بود که هم مدیریت و هم مالکیت به بخش خصوصی واگذار شود و آمدند در غالب رد دیون دادند، اسم این کار اجرای اصل ٤٤ نیست، این یک انهدام بود. صنعتی مثل پتروشیمی که صاحب برند شده بود را تکهتکه کردیم و امروز هر تکه از آن میسوزد، توسعه آن روی هوا مانده، اما اگر همین پتروشیمی را تکهتکه نکرده بودند و تمام آن را واگذار کرده بودند، امروز چنین سرنوشتی نداشت. صدرا هم مانند این است. شما وقتی راه را اشتباه بروید، مشخص است که به مقصد نمیرسید. خصولتیهایی که در پتروشیمی ماندهاند، بعد از سالها سعی و خطا به این مرحله رسیدهاند که دارند سرمایهگذاری میکنند.
معظمی خاطرنشان کرد:هیچکدام از پتروشیمی هایی که خوراک ارزان می گرفتند در پاییندست سرمایهگذاری نکردهاند، اکثرشان متانول و اوره را میبرند به چین و میفروشند.من و آقای زنگنه که آمدیم، وارث ١٧ میلیون تن ظرفیت در دست ساخت یا در دست اجرا بودیم، کجا دیدید که ١٠٤ مجوز داده شده باشد. ما با کمک و هدایت آقای مهندس زنگنه تا زمانی که بنده حضور داشتم، حدود ٨٠ عدد از آنها را باطل کردیم، متانول و اوره و آمونیاک که پتروشیمی نمیشود؛ شما باید روی زنجیره ارزش بروید.
وی با بیان اینکه هرکسی که در بخش پاییندست سرمایهگذاری نکند، نباید به آن گاز ارزان داد، افزود: مشکل اشتغال ما در بخش پاییندست است و مزیت ما در بخش پاییندست است و اگر کسی میخواهد از این مزیت خوراک ارزانتر استفاده کند، باید به زنجیره ارزش برود؛ فرقی نمیکند خصولتی باشید یا خارجی یا خصوصی.در آن دوران که پتروشیمی در دست خودمان بود، دفتر صنایع پاییندستی را راهاندازی و صد پروژه را تعریف کردیم. تمام اینها زیر نظر خود بنده بود، ولی شرایط امروز نسبت به آن موقع تغییر کرده و امروز به طور قطع باید سیاست وزارت نفت تأکید بر توسعه پاییندست باشد و هر اقدامی که میخواهد انجام دهد و هر امتیاز و تشویقی که میخواهد بدهد، فقط باید در پاییندست صورت بگیرد.
رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با تاکید بر اینکه بخش خصوصی با خوراک ارزان شکل خواهد، اظهار داشت:ما اگر میخواهیم توسعه دهیم امروز تلفیق خصوصی و خصولتی انجام میشود، مثلا تیم پتروشیمی کاوه که متانول را ایجاد کرده است قبلا در صنایع شیشه بودند، ایشان را تشویق کردند و درحالحاضر بزرگترین واحد متانول کشور را احداث کردهاند. آقای زنگنه در دور اول حمایت کردند و مرد بزرگی هم مانند آقای نعمتزاده حضور داشتند و در نتیجه صنعت پتروشیمی کشور به حرکت افتاد و توسعه صنعت پتروشیمی مدیون توانمندی آقای مهندس نعمتزاده و حمایت آقای زنگنه است. اکنون نیز آقای زنگنه بیایند و همین حمایت را از بخش خصولتی و خصوصی انجام دهند.
به گفته معظمی شما یک سنت هم خوراک ارزانتر بدهید اما اگر منجر به تولید و اشتغال شود، به نفع کشور است.مثلا در نظر بگیرید که اینها پتروشیمی x را دارند، چرا باید بروند در بخش پاییندست؟ بنده معتقد نیستم به اینهایی که هستند باید تخفیف دهیم، اما اگر این پتروشیمی را به لایه دوم یا سوم ببرند، مثلا تبدیل به پلاستیک کنند، در آن صورت موافق هستم.حرف بنده این است که باید بخش خصوصی و خصولتی را بهگونهای هدایت کنیم که اگر خوراک ارزانتر میخواهید، تنها از طریق توسعه پایین دستی ممکن است.
0 Comments