بروز رسانی پتروشیمی ها حلقه مفقوده صنعت ایرانی/ سایه سنگین عوارض ۱۰ درصدی ضایعات پلیمر بر بنگاههای داخلی/ رونق قاچاق با رمز مالیات ارزش افزوده؟
صادقی نکو:کاهش عوارض صادرات ضایعات مواد پلمیری از ۸۰ به ۱۰ درصد به ما فشار وارد کرده است، اگر من تولیدکننده مواد بازیافتی تقویت شده داشته باشم آیا مواد نو پتروشیمی ها را میخرم؟
مدیرعامل شرکت راهبر پلاستیک در گفتگو با پترون:
یک تولیدکننده پایین دستی پتروشیمی در گفتگو با پترون با انتقاد از تفاهم نامه تعرفه ترجیحی بین ایران و ترکیه گفت: وقتی موسسین WTO خود زیر میز زده و می گویند آمریکایی بخر و آمریکایی استخدام کن، چرا ما بدنبال آن می رویم؟حتی تعرفه ترجیحی با ترکیه برای حمایت از واحدهای پتروشمی امضا شده است.مواد پتروشیمی ما با تعرفه ترجیحی با قیمت ارزان، به ترکیه صادر می شود و محصول فرآوری شده با تعرفه ترجیحی به ایران صادر می شود.
مهرداد صادقی نکو با بیان اینکه شما اگر به پتروشیمی های داخلی برای تولید یک گرید سفارش بدهید، کمتر از ۲۵۰۰ تن نمی توانند تولید کنند، افزود: امروز شرکت لوته کره جنوبی در حال احداث پتروشیمی های نسل چهارم در کشورهای ترکمنستان و قزاقستان است که هر دو کشور به شبکه ریلی ما متصل هستند.
وی خاطر نشان کرد:پتروشیمی ها نسل چهارم حتی می توانند از هر گرید ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن محصول تولید کنند.این موضوع نشان می دهد مجتمع های پتروشیمی ما به دلیل برخورداری از خوراک ارزان قیمت خود را بروز نکرده اند.مجتمع های پتروشیمی راس هرم زنجیره ارزش هستند. اگر ما منابع خدادی مانند نفت و گاز را داریم، این نعمت متعلق به ۸۰ میلیون شهروند ایرانی است و یک دسته و یک قشرخاص تعلق ندارد.
مدیرعامل شرکت راهبر پلاستیک با اشاره به اینکه که تا دیروز به محصولات ساخته از مواد بازیافتی بی کیفیت گفته می شود اما امروز این کار تحسین می شود، اظهار داشت:امروز می گویند سطل زباله ای که درآن زیاله ریخته می شود نیازی نیست با مواد نو ساخته شود.
صادقی نکو تاکید کرد:کاهش عوارض صادرات ضایعات مواد پلمیری از ۸۰ به ۱۰ درصد به ما فشار وارد کرده است.اگر من تولیدکننده مواد بازیافتی تقویت شده داشته باشم آیا مواد نو پتروشیمی ها را میخرم؟
وی با بیان اینکه ما به هیچ عنوان در صنعت پلاستیک و پلیمر مشکل تکنولوژی نداریم، افزود:رقیب محصولات ما در منطقه چین و ترکیه است.تولید کنندگان ترکیه و چین با همان دستگاه های موجود در کشور ما محصولات پایین دستی پتروشیمی را تولید می کنند.شما آمار صادرات ماشین آلات تولید محصولات پلمییری به امریکا را از اتاق بازرگانی ایران و چین استعلام کنید.اگراین تکنولوژِی بروز نیست پس چرا آمریکایی و اسپانیایی ها این تجهیزات را خریداری می کنند؟
عضو خوشه پلاستیک تهران مالیات ارزش افزوده را قانونی خوبی است دانست و اضافه کرد:این قانون اما به درستی اجرا نشده است.مالیات ارزش افزوده باید از مصرف کننده نهایی و با استقرار پایانه های فروش در واحدهای صنفی اخذ شود.براساس قانون مالیات ارزش افزوده وقتی نرخ مالیات به ۱۰ درصد برسد، دولت باید مالیات شغلی را کاهش دهد اما دولت مالیات ارزش افزوده را در ۹ درصد حفظ کرده است تا مالیات شغلی را کاهش ندهد.
مهرداد صادقی نکو در ادامه گفت:اجرا درست قانون مالیات ارزش افزوده مساله قاچاق را ریشه کن می کند اما اصناف برای عدم استقرار صندوق های فروشگاهی پافشاری می کنند بنابراین دولت باید آنها را برای اجرای این طرح تشویق کند.
وی با بیان اینکه برخی دوستان درتشکل های پایین دستی پتروشیمی می گویند باید تعرفه واردات کالا ها را به صفر برسانیم تا مشکل قاچاق حل شود، خاطرنشان کرد:من حاضرم نامه بدهم تا تعرفه واردات کالای تولیدی من به صفر برسد اما باز هم قاچاق انجام می شود.محصولات قاچاق در بازار بدون پرداخت ارزش افزوده در بازار به فروش می رسد یعنی ۹ درصد ارزان تر از محصول ایرانی
این فعال صنایع پایین دستی پتروشمی از رواج فرهنگ خرید خارجی گلایه کرد و افزود:تشویق مردم برای خرید کالای ایرانی باید در راس امور باشد.امروز بهترین کالای ایرانی با برند خارجی در بازار توزیع می شود تا به فروش برسد.شهرداری ها باید در سراسر شهرها بنرهای تبلیغ کالای ایرانی نصب کنند و این فرهنگ در مدارس به کودکان آموزش داده شود.
صادقی کو با انتقاد از عملکرد رسانه ملی در نحوه تبلیغ کالاهای ایرانی افزود:صدا و سیما فقط به شرکت های دانش بنیان برای تبلیغ محصولات و کالاهای ایرانی تخفیف می دهد.
وی به آمار بالای کشته شدن کودکان در تصادفات رانندگی اشاره کرد و گفت:ما برای جلوگیری از تلفات بالای کودکان در حوادث جاده ای محصول “کار سیت” را در داخل کشور طراحی و تولید کردیم.در حالی که محصول مشابه خارجی با قیمت یک میلیون تومان در بازار بفروش می رسد، اما کالای تولیدی ما به قیمت ۲۰۰ هزار تومان و با کیفیت بالاتر به تولید انبوه رسیده است.
این فعال پایین دستی پتروشیمی در خصوص استقبال مردم از “کار سیت” ایرانی گفت: بازاریان به ما می گویند برای فروش این محصول “ساخت ترکیه” را روی محصول درج کنید تا به فروش برسد.
0 Comments