آخرین اخبار

مشارکت در ساخت طرح های پتروشیمی با تشکیل کنسرسیوم /34 همت عرضه اعتباری تا تیر ماه 1403

معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از آماده بودن بسته های سرمایه گذاری خبر داد و گفت: فعالان و ذی نفعان صنعت پتروشیمی می توانند با تشکیل کنسرسیوم های قدرتمند درساخت طرح های پتروشیمی مشارکت کنن

سقف رقابت ۱۰ درصدی بورس کالا فقط برای بالادستی ها منفعت دارد / اعتبار معاملات تاجر عطف به ما سبق نشود

مدیرعامل گرانول معصوم گفت:برای محاسبه ارزش افزوده باید اعتبار معاملات تا تاریخی که فروشنده اصالت داشته مورد تایید قرارگیرد و عطف به ما سبق نشو

یک تولیدکننده پایین دستی در گفتگو با پترون مطرح کرد:

سید محمود مفیدی مدیرعامل گرانول معصوم در گفتگو با پترون با بیان اینکه تامین مواد اولیه در حال حاضر یکی از مشکلاتی هست که تمامی واحدهای تولیدی با آن دست و پنجه نرم می کنند، افزود:در بورس به جز بحث نوسان قیمت، مشکل اصلی واقعی نبودن قیمت هاست.در تمام دنیا برای پویایی تولید، مواد اولیه با تخفیف ارایه می شود.در عربستان سعودی قیمت پودر پی وی سی اگر ۱ دلار باشد، مواد اولیه تولیدکننده داخلی خودش را با ۵ درصد تخفیف تامین می کند.اما در ایران کاملا برعکس است.یمت مواد اولیه صادراتی از قیمت موادی که تولیدکننده داخلی از پتروشیمی می خرد، ارزان تر است و ما را عملا با مشکل مواجه می کند که منطقی نیست.ما خواستار این نیستم که مواد اولیه مفت به ما بدهند ولی مواد اولیه ای که به صنایع پایین دستی پتروشیمی ایران داده می شود باستی با محصولات فرآوری شده کشورهای منطقه قابل رقابت باشد.

وی تصریح کرد:چرا محصولات در بورس تا سقف ۱۰ درصد رقابت می شود؟معنی این ۱۰ درصد رقابت این است که فقط پول وارد جیب پتروشیمی ها شود و منافع تولیدکننده پایین دستی پتروشیمی از بین برود.اگر واقعا سیاست این است که بحثی نیست. اگر قصد داریم تولیدکننده را تقویت کنیم  راهکارش این نیست و باید قیمت مواد اولیه عادلانه به دست تولیدکننده داخلی برسد.
این فعال صنایع پایین دستی پتروشی تاکید کرد:تولید کنندگان در ایران با چالش های زیادی از قبل تامین مواد اولیه، تولید و فروش، مالیات و بیمه مواجه هستند.اگر به صورت مداوم مقابل تولید کننده سنگ اندازی شود آرام آرام  دلسرد شده و واحد تولیدی خود را تعطیل و پول خود را در بانک سپرده گذاری می کند که این موضوع در بلندمدت خسارت های جدی به تولید و اشتغال کشور وارد می کند. امیدواریم این مشکلات هرچه سریعتر حل شود زیرا ظرفیت های  بسیار زیادی در صنعت پلاستیک  ایران وجود دارد .

مفیدی در ادامه گفت:متاسفانه پتروشیمی بندرامام از سال ۹۳ تا کنون گرید پی وی سی اس۷۰  را تولید نمی کند و ما را با مشکلات جدی مواجه کرده است. بعضی از محصولات ما به گونه ای هست که حتما باید با اس ۷۰ ایرانی تولید شود.در این مدت  مجبوریم شدیم برای تامین نیاز خط تولید خود از طریق واسطه ها و کسانی که این ماده را در انبارهای خود داشتند، اس ۷۰ را خریداری کنیم که قطعا ماده ای که تاریخ تولید دو سال گذشته است از کیفیت لازم برخوردار نیست. البته هفته گذشته شاهد عرضه این محصول در بورس بودیم.

وی با بیان اینکه قانون ارزش افزوده به درستی اجرا نشده و در بعضی از مواقع مورد سوء استفاده قرار می گیرد، افزود:زمانی که ما میخواهیم ارزش افزوده را از طرف مقابل دریافت کنیم بایستی به اصالت طرف معامله پی ببریم.از طریق راهکارهای تعیین شده توسط اداره مالیات و پس تایید اصالت، فاکتو فروشنده را دریافت می کنیم.اما از سرنوشت این شرکت در سال های آینده اطلاعی نداریم که آیا این شرکت پا برجاست یا نه.اگر پا برجا باشد و به فعالیت خود ادامه دهد که فبها المراد اگر پا برجا نباشد و یا به هر دلیلی مشکل مالیاتی داشته باشد، عملا این مشکل گریبان گیر ما می شود.اداره مالیات به راحتی می گوید این شرکت تایید نبوده، چرا با آن وارد معامله شدید؟ و من تولیدکننده هم باید جریمه بدهم و مجددا ۹درصد را پرداخت کنم.

مدیرعامل گرانول معصوم تصریح کرد: در زمانی با این فروشنده وارد معامله شده ام که اصالت آن توسط اداره مالیات تایید شده است. چرا اعتبار این فاکتورها زیر سوال می رود؟باید اعتبار معاملات تا تاریخی که فروشنده اصالت داشته مورد تایید قرارگیرد و عطف به ما سبق نشود.تولید کننده نمی تواند وقت، نیرو و انرژی خودش را صرف این موضوع کند که آیا اصالت فاکتور طرف معامله تا چند سال اعتبار دارد یا خیر؟هر سال مانند مالیات عملکرد مورد بررسی قرار نمی گیرد.مالیات ارزش افزوده سال های ۸۹، ۹۰ و ۹۱ را ما اخیرا تسویه کرده ایم.من سال ۸۹ با یک شرکتی کار میکردم اما اکنون این شرکت تعطیل شده است و عملا اداره دارایی شرکت من را جریمه می کند.این رویه منطقی و عقلایی نیست مشکلات خیلی زیادی برای تولیدکننده به وجود می آورد.
مفیدی به یکی دیگر از معضلات ارزش افزوده در زمان همکاری با با شرکت های بزرگ اشاره کرد و گفت:من هنوز ارزش افزوده سال ۹۴ را از شرکت های بزرگ خودروسازی وصول نکرده ام.در صورتی که موظف هستیم هر ۳ ماه یک بار تسویه حساب کنیم.براساس منویات مقام معظیم رهبری براساس اقتصادمقاومتی نباید تولیدکننده را با چنین چالش هایی مواجه کنند.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *