حرف های ناگفته صنعت پایین دستی پتروشیمی کشور از زبان یک ایتالیایی/ کلونلو: ایرانی ها از خام فروشی دست بردارند/ برگ برنده ایتالیایی ها در رقابت صنایع بسته بندی

به گفته شریک تجاری خانه تجارت ایران در ایتالیا صنعتگران ایرانی بایستی با استفاده از فرصت های ویژه و جایگاه ایران در منطقه به جای خام فروشی به فکر فرآوری محصولات خام باشند. به گزارش پترون، با سفر وزیرصنعت، معدن و تجارت ایران پس از توافق برجام به ایتالیا دو کشور برای گسترش همکاری های خود […]

به گفته شریک تجاری خانه تجارت ایران در ایتالیا صنعتگران ایرانی بایستی با استفاده از فرصت های ویژه و جایگاه ایران در منطقه به جای خام فروشی به فکر فرآوری محصولات خام باشند.

به گزارش پترون، با سفر وزیرصنعت، معدن و تجارت ایران پس از توافق برجام به ایتالیا دو کشور برای گسترش همکاری های خود در زمینه های مختلف تجاری به تفاهم رسیدند. بعد از این سفر وزیر تجارت ایتالیا در گفتگو با صنعتگران این کشور از آمادگی و حمایت دولت ایتالیا برای برقراری ارتباط تجاری در حوزه صنعت و اقتصاد با ایران خبر داد. با تفاهم صورت گرفته، خانه تجارت ایران در ایتالیا فعالیت خود را برای برقراری ارتباط مناسب بین صنعت ایران و ایتالیا با تمرکز بر روی بخش خصوصی آغاز کرده است.

به همین منظور سیمونه کلونلو شریک تجاری خانه تجارت ایران در ایتالیا به دلیل پتانسیل های بالای صنعت پلاستیک و پلیمر ایران برای تولید و صادرات به ایران سفر کرده است تا زمینه های انعقاد تفاهم های همکاری برای سرمایه گذاری و تولید مشترک بین صنعتگران ایرانی و ایتالیایی را فراهم کند.در اولین گام، مذاکره با اتحادیه سراسری تعاونی های صنایع پایین دستی پتروشیمی به عنوان بزرگترین تشکل در صنعت پلاستیک کشور آغاز شد.اتحادیه سراسری پایین دستی به دلیل ارتباط نزدیک با تولیدکنندگان می تواند گامی مهمی در این زمینه بردارد.

به بهانه حضور سیمونه کلونلو به گفت و گو با وی نشستیم که در ادامه میخوانید.

 

پترون:خانه تجارت ایران-ایتالیا چه نقشی در افزایش تعاملات بین صنعتگران دو کشور ایفا می کند؟

رسالت خانه تجارت ایران و ایتالیا افزایش تعاملات و تجارت بین دو کشور است. وظیفه ما این است که تامین کنندگان، خریداران و فروشندگان ایتالیایی که علاقمند به فعالیت در بازار ایران هستند را شناسایی و زمینه همکاری آنها با صنعتگران ایرانی را فراهم کنیم.نقش دیگر خانه تجارت ایران و ایتالیا، همکاری با دولت ایتالیا برای تضمین سرمایه گذاری شرکت های ایتالیایی در ایران است تا با خیالی آسوده وارد بازار تجاری ایران شوند.

پترون:آیا شناختی از صنعت پتروشیمی ایران دارید؟

به طور کلی من با صنعت پتروشیمی آشنایی خوبی دارم. نه فقط در ایران بلکه در کشورهای دیگر از قبیل چین، ژاپن و آفریقای جنوبی سرمایه گذاری در این حوزه را تجربه کرده ام .اما با شناختی که از صنعت پتروشیمی در ایران دارم، این صنعت همچنان نقش مهمی در بازار در ایران دارد و پیشرفت های زیادی حاصل شده است اما با این حال زمینه های زیادی برای گسترش فعالیت ها و توسعه فناوری وجود دارد.

پترون:با صنعت پایین دست پتروشیمی آشنایی دارید؟

بله من با این صنعت هم به طور خاص آشنایی دارم و به صورت تخصصی در حوزه خودروسازی فعالیت کرده ام.

 

پترون:فکر می کنید چه نوع سرمایه گذاری هایی در زمینه صنعت پایین دستی پتروشیمی می توان در ایران انجام داد؟

ایران به دلیل پیشتازی در صنعت پتروشیمی، دارا بودن نیروی انسانی ارزان قیمت نسبت به کشورهای منطقه و برخورداری از فناوری های نوین، ظرفیت های زیادی برای رشد و پیشرفت در حوزه صنعت پایین دستی پتروشیمی دارد.از سویی به دلیل مجاورت با خلیج فارس و دسترسی به آب های آزاد به لحاظ استراتژیک دارای موقعیت ویژه ای در منطقه است.لذا صنعتگران ایرانی بایستی با استفاده از این فرصت های ویژه به جای خام فروشی به فکر فرآوری محصولات خام باشند.من فکر میکنم برای دستیابی به این هدف ما می توانیم برای کمک به صنعت ایران تجهیزات، فناوری روز دنیا و متخصصین خود را وارد این کشور کنیم تا با دستیابی به استانداردهای بین المللی امکان صادرات به کشورهای مختلف را داشته باشند.

 

پترون:فکر می کنید صنعتگران ایرانی توانمندی صادرات محصولات خود به کشورهای اروپایی را دارند؟

من بایستی ظرفیت های صنعت ایران را با دقت بیشتری بررسی کنم و ضرورت دارد محصولات ایرانی در زمینه  کیفیت، قیمت رقابتی و فرآیندهای تولید مورد ارزیابی قرار گیرند. اما می توانم با قاطعیت بگویم برخی از محصولات تولیدکنندگان ایرانی توان رقابت با محصولات غربی را دارند.اما با انتقال فناوری و استفاده از تجهیزات روز دنیا می توان محصولات با کیفیت برای صادرات تولید کرد.

 

پترون:آیا زمینه های همکاری برای توسعه صنعت بسته بندی در ایران وجود دارد؟

صنعت بسته بندی یک صنعت بسیار معروف در ایتالیا است که یک منطقه بلونیا به دره بسته بندی معروف است.صنعت بسته بندی در سطوح مختلفی دسته بندی می شود که در آن منطقه  شرکت هایی وجود دارد که بسیار علاقمند به ورود به صنعت ایران هستند.این شرکت ها در دنیا شناخته شده اند و در زمینه ماشین آلات و تجهیزات بسته بندی تمرکز دارند.شرکای این شرکت ها در دنیا نیز در زمینه تجهیزات دسته بندی فعالیت می کنند اما برگه برنده ایتالیایی ها ترکیب  ماشین آلات و مواد اولیه با یک قیمت رقابتی است.درواقع اگر این ترکیب بین شرکت های ایرانی که تولیدکننده مواد هستند و شرکت های ایتالیایی که تجهیزات مدرن تولید می کند، صورت گیرد، ایرانی ها می توانند از بازارهای ایتالیایی ها در مناطق مختلف دنیا برای صادرات مواد خود استفاده کنند.

پترون:با روی کار آمدن ترامپ آیا ترسی از بازگشت تحریم ها تجاری علیه ایران ندارید؟

با انعقاد برجام دیگر تحریم های اروپایی بر نمی گردد.در اروپا این دیدگاه وجود دارد که همیشه یک پنجره تجاری روی این باز بماند کشورهای اروپایی شرکای مهی هستند اما تمام قاره های دنیا شامل نمی شوند .من فکر میکنم بازیگرهای اصلی قدرت در دنیا چین و آمریکا هستند.بازگذاشتن پنجره تجاری اروپا به روی ایران برای کسی ایجاد زحمت و دردسر نمی کند.برای همین برای پاسخ به سوال شما من فکر نمیکنم هرگز تحریم های اروپا بازگردد.

 

پترون:نمایشگاه ایتالیانو پلاست چه زمانی برگزار می شود؟

صنعت پلاستیک ایتالیا در بازار اروپا بعد از آلمان در جایگاه دوم قرارداد. اما در بخش ماشین آلات و فناوری ایتالیا در اروپا پیشتاز است.ما در بخش پلاستیک تخصص های مختلفی داریم و من فکر میکنم با تجهیزات ایتالیایی کیفیت محصولات ایرانی ارتقا می یابد.

ایتالیانو پلاست هر ۳ سال یک بار برگزار می شود و نمایشگاه بعدی ماه می یا ژوئن سال ۲۰۱۸ خواهد بود.ایتالیانو پلاست و  نمایشگاه ” کی ” آلمان ، دو رویداد پیشرو در صنعت پایین دستی پتروشیمی هستند. ترکیب ایتالیانو پلاست و ایران پلاست تجربه فوق العاده ای خواهد بود

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *