تولید کننده در محاصره تحریم داخلی/ نوسان قیمت مواد پتروشیمی در بورس کالا بلای جان همه شده

یک تولیدکننده پایین دستی پتروشیمی در گفتگو با پترون: قیمت پایه گرانول مجتمع تندگویان با قیمت پایه نخ وارداتی برابری می کند به عبارتی سرمایه گذاری چند میلیاردی برای تولید پلی استر هیچ توجیه اقتصادی ندارد. مدیربازرگانی و فروش تایر کورد در گفتگو با پترون با بیان اینکه نوسانات قیمتی در بورس به ضرر تولیدکننده است و […]

یک تولیدکننده پایین دستی پتروشیمی در گفتگو با پترون:

قیمت پایه گرانول مجتمع تندگویان با قیمت پایه نخ وارداتی برابری می کند به عبارتی سرمایه گذاری چند میلیاردی برای تولید پلی استر هیچ توجیه اقتصادی ندارد.

مدیربازرگانی و فروش تایر کورد در گفتگو با پترون با بیان اینکه نوسانات قیمتی در بورس به ضرر تولیدکننده است و ما را در قراردادها دچار زیان می کند، افزود:وقتی خریدار به سراغ ما می آید، پس از بررسی قیمت ها در بورس و با نظر گرفتن یک سود معقول، پیش فاکتور صادر می کنیم.حداقل ۱۰ الی ۲۰ روز بعد، خریدار با پرداخت مبلغ، معامله را نهایی میکند.اما وقتی ما برای خرید به بورس مراجعه می کنیم میبینیم قیمت ماده اولیه نوسان کرده است و عملا ما با اجرای آن قرارداد زیان می کنیم.
علی ایزد دوست تصریح کرد:فقط زمان هایی که قیمت ها در بورس صعودی است امکان خرید داریم با این حال با خرید از بورس کالا، ماده اولیه را مستقیما از مجتمع تحویل می گیریم برای همین خیالمان از بابت کیفیت آن راحت است اما کیفیت محصول خریداری شده از بازار آزاد قابل اطمینان نیست.
وی گفت:در طرح توسعه شرکت تایرکورد، تولید نخ پلی استر در دستور کار قرار گرفت.با شرکت آلمانی برای خرید تجهیزات مذاکره کردیم و حتی تسهیلات بانکی برای خرید دستگاه ها تعلق گرفت.اما پس از بررسی دیدیم که قیمت پایه گرانول مجتمع تندگویان با قیمت پایه نخ وارداتی برابری می کند.به عبارتی سرمایه گذاری چند میلیاردی برای تولید پلی استر هیچ توجیه اقتصادی نداشت و طرح را متوقف کردیم.
این فعال صنایع پایین دستی پتروشیمی با اشاره به اینکه هر روزکاری برای شرکت های خصوصی ارزش ریالی دارد، افزود:برخی مجتمع ها به بهانه های مختلف محصول خریداری شده را حتی تا یک ماه بعد از خرید، تحویل می دهند.مگر کشور ما یکی از قطب های صنعت پتروشیمی نیست؟مگر ایران یکی از بزرگترین تولید کننده های نفت نیست؟ چرا قیمت نخ پلی استری فرآوری شده در آن سوی دنیا به قیمت گرانول تولید شده مجتمع تندگویان به دست ما می رسد؟
ایزدوست با انتقاد از عملکرد دولت در حمایت از تولیدکننده های داخلی تصریح کرد:دولت های خارجی با ارایه کمک های مالیاتی، بیمه ای و … از صادرات تولیدکنندگان داخلی خود حمایت میکنند اما صادرکننده ایرانی از هرگونه حمایتی محروم است.وارد کردن مواد اولیه هم در شرایط فعلی امکان پذیر نیست.بانک ها تسهیلات ارایه نمی کنند و طرف خارجی با گرفتن حداقل ۴۰ درصد قرارداد، کالا را ارسال می کند.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *