پایان عصر ارباب، رعیتی میان پایین دست و بالا دست پتروشیمی/ سامانه “سایا” بازتاب شفافیت برای خریداران واقعی

علی بخشنده:براساس شنیده های من حتی واحدهایی که پروانه بهره برداری دارند، اما سهمیه ندارند، می توانند با عضویت در یکی از تعاونی های توزیع اتحادیه سراسری، از طریق سایا خرید کنند

یک کارگزار بورس کالا در گفتگو با پترون عنوان کرد:

علی بخشنده مدیر بورس کالا و انرژی کارگزاری بورس بیمه در گفتگو با پترون با بیان اینکه سایا، یکی از بزرگترین جامعه خریداران محصولات پتروشیمی را ساماندهی می کند، افزود:پیش از این انتقادهایی به عدم شفافیت خریدهای تعاونی ها وارد بود که با این سامانه آمار دقیق توزیع گزارش می شود.خریداران واقعی یا End User ها معمولا ۴ الی ۵ تن خریداری می کنند که از طریق سایا و تعاونی ها نیازشان تامین می شود.
وی اظهار داشت:براساس شنیده های من حتی واحدهایی که پروانه بهره برداری دارند، اما سهمیه ندارند، می توانند با عضویت در یکی از تعاونی های توزیع اتحادیه سراسری، از طریق سایا خرید کنند.به تدریج با رفع باگ های این سیستم، دیگر کمتر شاهد التهاب در بازار محصولات پتروشیمی خواهیم بود.
این کارگزار بورس اقدامات اتحادیه پایین دستی پتروشیمی برای رفع مشکلات توزیع مواد اولیه ستودنی دانست و افزود: پیش از این رابطه ارباب-رعیتی بین بالادستی ها و پایین دستی ها حاکم بود اما اکنون مجتمع های بالادستی به این نتیجه رسیده اند که اگر میخواهند محصولاتشان را به فروش برسانند باید هوای پایین دستی ها را داشته باشند.در یکسال اخیر جلسات سازنده ای بین هر دو طرف برگزار شده است.
بخشنده با اشاره به اینکه پس از سال ۹۳ پرداخت اعتبار در بورس کالا ممنوع شده است، گفت:پیش از ابلاغ این آیین نامه در سال ۹۳، کارگزارها می توانستند با توجه به ریسکی که خودشان قبول می کردند، به خریداران بورس کالا اعتبار پرداختند کنند ولی متاسفانه به صورت یک مساله پشت پرده ادامه دار دارد.
وی اظهار داشت:خیلی از کارگزارهای منضبط که به این قانون عمل کردند، سهم بازار خود را از دست دادند.در خواست من از سازمان بورس و بورس کالا این است که ساز و کاری را تعیین کنند تا کارگزاران بتوانند طی یک رویه راحت تر  به مشتری های خود اعتبار پرداخت نمایند.
این فعال صنعت کارگزاری به دولت توصیه کرد برای پرداخت وام های با بهره کم با هدف رونق تولید، می تواند خریداران بورس کالا را در اولویت قرار دهد تا وام گیرندگان واقعی راحت تر پالایش شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *