آخرین اخبار

مشارکت در ساخت طرح های پتروشیمی با تشکیل کنسرسیوم /34 همت عرضه اعتباری تا تیر ماه 1403

معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از آماده بودن بسته های سرمایه گذاری خبر داد و گفت: فعالان و ذی نفعان صنعت پتروشیمی می توانند با تشکیل کنسرسیوم های قدرتمند درساخت طرح های پتروشیمی مشارکت کنن

چینی ها محصولات پتروشیمی ایران را نمی خرند/ مشکل انتقال وجوه پابرجاست

با گذشت چند ماه از وقوع مشکل نقل و انتقال وجود حاصل از فروش محصولات پتروشیمی، اما هنوز این معضل برطرف نشده و حتی شرکتهای چینی محصولات تولیدی پتروشیمی ایران را نمی خرند.

اواخر فروردین ماه سال جاری یکی از انجمن‌های صنفی صنعت پتروشیمی ایران در نامه‌ای خطاب به معاون اول رییس جمهور رسماً از ایجاد مشکلات عدیده برای شرکت‌های پتروشیمی داخلی در موردصادرات محصول و انتقال پول ناشی از آن ابراز نگرانی کرد.

در این نامه با اشاره به صادرات 40 درصد از محصولات پتروشیمی ایران به کشور چین، تاکید شده بود در ماه‌های اخیر بنا به دلایل مختلف از جمله تغییر مقررات داخلی کشور چین ناشی از فشارهای عربستان و آمریکا، مشکلات  عدیده‌ای برای شرکت‌های پتروشیمی داخلی در خصوص صادرات محصولات و انتقال پول ناشی از آن ایجاد شده است که می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری را به شرکت‌های داخلی و بازار ارز و اقتصاد ایران وارد کند.

به گزارش پترون به نقل از فارس، بر این اساس از ابتدای ماه می سال 2017 اقدامات محدود کننده جدی‌تری بر واردات محصولات پتروشیمی از ایران و مراودات مالی با شرکت‌های ایرانی در حوزه امور گمرکی و بازرگانی به اجرا خواهد گذاشته شد که می‌تواند این مشکلات را اضافه کند.

پس از رسانه ای شدن این گزارش در فضای مجازی و همچنین برخی از رسانه های منتقد و حامی دولت در اردیبهشت و خرداد ماه مسئولان صنعت پتروشیمی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند به طوریکه فریبرز کریمایی همان روزها با اشاره به مشکلاتی که در مبادلات مالی شرکتهای پتروشیمی ایران با کشور چین رخ داده است گفت: این اتفاق زمانی رخ داد که تغییری در مبادلات مالی بین گمرک و بخش بانکی چین رخ داد، ناشی از تغییر مقررات داخلی در چین است و این به هیچ عنوان به منزله تحریم محصولات پتروشیمی ایران توسط کشور چین نیست.

اکنون که اواسط تیرماه را سپری می کنیم ظاهرا هنوز این مشکل برطرف نشده است و بخشی از پول فروش محصولات پتروشیمی به دلیل تحریم و فشارهای آمریکا و اتحادیه اروپا از طریق بانک ها قابل بازگشت به کشور نیست و صرافی ها نقش موثری را در انتقال این پول های بلوکه شده در این مدت ایفا می کنند.

همچنین پیگیری ها از یک مقام مسئول در صنعت پتروشیمی حاکی از آن است که چینیها برای واردات محصولات پتروشیمی از ایران نیز سختگیریهای شدیدی را انجام می دهند و به دلیل آنکه نمی توانند پول محصولات خریداری شده را به ایران  بپردازند ساده ترین کار ممکن یعنی عدم خرید محصولات پتروشیمی از ایران را در پیش گرفته‌اند.

گرچه این موضوع به طور رسمی مورد تایید شرکت ملی صنایع پترشیمی نرسیده است و در این باره سکوت کرده اما مدیران عامل برخی از شرکتهای خصوصی پتروشیمی که پیشتر محصولات خود را به چین صادر می‌کردند، به خبرنگار فارس گفته اند، متاسفانه پس از اعمال فشارهای آمریکا و اتحادیه اروپا مبنی بر فشارهای اقتصادی به بانکهای چینی به دلیل همکاری مالی با ایران، این بانکها پولهای محصولات فروخته شده پتروشیمی را بلوکه کرده و ما مجبور هستیم، از طریق صرافی ها این پول ها را بازگردانیم.

این مسئولان شرکتهای پتروشیمی ایرانی همچنین با اشاره به اینکه به دلیل عدم خرید محصولات پتروشیمی ایران توسط چینی ها به دنبال بازارهای جدید هستیم تاکید کرده‌اند، هم اکنون بخشی از محصولات را که حجم قابل توجهی ندارد به اروپا صادر می کنیم و به دنبال رایزنی برای افزایش صادرات به این منطقه هستیم، هرچند که نمی توان زیاد به اروپایی ها اعتماد کرد، زیرا اروپا نشان داده‌اند با کوچکترین تحریم رابطه خود را سریعا قطع خواهند کرد.

به گفته این مسئولان شرکتهای پتروشیمی پیداکردن بازارهای جدید و جایگزین کردن آنها به جای چین ممکن است ماه ها و یا حتی سالها زمان ببرد که در این رابطه وزارتخانه‌های امور خارجه و صنعت باید کمک حال این بخش باشند، تا هرچه سریعتر بازارهای جایگزین پیدا شود.

 پس از وقوع این مشکل برخی از مسئولان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی نسبت به نقل و انتقالات وجوه بلوکه شده از طریق افراد حقیقی هشدار داده و اعلام کرده بودند، اما ظاهرا با این شرایط چاره‌ای جز ورود صرافی‌ها به این موضوع نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *