مکاتبه جدید بزرگترین طرح پتروشیمی ایران با معاون “زنگنه”/محور مکاتبات؛ تعیین تکلیف فروش خوراک

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوشهر با اشاره به اختلاف نظر شرکت های ملی نفت و گاز در امضای قرارداد تامین خوراک پتروشیمی بوشهر، از مکاتبه با معاون برنامه ریزی وزارت نفت جهت تعیین تکلیف قرارداد فروش خوراک خبر داد.

سید غلامرضا مستجاب الدعوه درخصوص امضای قرارداد خرید خوراک این مجتمع توضیح داد: خوراک مورد نیاز این شرکت ۳۲۴ میلیون فوت مکعب در روز گاز غنی اتان از فازهای ۶ تا ۸ پارس جنوبی است ولی باوجود آنکه مصوبه شرکت ملی نفت اخذ شده ولی هنوز موفق به امضای قرارداد نشده ایم.

به گزارش پترون به نقل از اپیک وی با تاکید براینکه همچنین قرار است سالانه ۴۰۰ هزار تن گاز اتان از فاز ۱۳ پارس جنوبی به منظور تامین کسری خوراک گازی به این پتروشیمی داده شود که در این رابطه نیز مصوبه شرکت ملی نفت را گرفته ایم، تصریح کرد: باوجود آنکه تاکنون قرار بود امضای قرارداد تامین خوراک با شرکت ملی نفت ایران انجام شود ولی به تازگی شرکت ملی گاز تاکید دارد که باید قرارداد تامین خوراک را با آنها منعقد کنیم.

به گفته مستجاب الدعوه شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه در آمد ناشی از فروش گاز به شرکت پتروشیمی بوشهر را در بودجه این شرکت دیده اند، خاطرنشان کرد: بنابراین تاکید دارند که باید قرارداد با آنها امضا شود.

وی با بیان اینکه این در حالی است که شرکت ملی نفت نیز بر امضای قرارداد تامین خوراک با آنها تاکید دارد، گفت: بنابراین طی مکاتباتی از معاونت برنامه ریزی وزارت نفت خواسته ایم، تکلیف ما را در این شرایط مشخص کند و با تعیین شرکتی که باید برای امضای قرارداد تامین خوراک باید به آنها مراجعه کنیم، زمینه را برای امضای این قرارداد تسهیل کند.

براساس این گزارش، در حال حاضر پیشرفت اجرایی فاز اول پتروشیمی بوشهر به حدود ۸۷ درصد رسیده و قرار است بر اساس برنامه، فاز اول پتروشیمی بوشهر در نیمه دوم امسال راه‌اندازی شود.

طرح پتروشیمی بوشهر با ظرفیت سالانه سه میلیون تن محصول شامل واحدهای اتان، اتیلن، برشهای سه کربنه، متانول، گوگرد، پلی اتیلن سبک و سنگین خطی، اسید استیک خواهد بود.

پتروشیمی بوشهر با هدف تولید سالانه یک میلیون و ٦٥٠ هزار تن متانول، یک میلیون تن الفین، ۵۵۰ هزار تن اتیلن گلیکول، ٣٠٠هزار تن پلیمر سنگین و سبک و ٣٠٠ هزار تن اسید استیک طراحی و اجرا می شود. همچنین این طرح ظرفیت ١٥٠ هزار تن جداسازی گوگرد، ٢٩٥ میلیون فوت مکعب در روز بازیابی اتان و ٣٢٤ میلیون فوت مکعب در روز شیرین سازی گاز را دارد.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *