صدور مجوز احداث واحد متانول در صنعت پتروشیمی متوقف شد/ متانول جدید در چابهار هم احداث نخواهد شد

مدیر برنامه ریزی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه تا اطلاع ثانوی هیچ گونه مجوز جدیدی برای احداث طرح های جدید متانول در صنعت پتروشیمی صادر نمی شود، گفت: حتی در چابهار هم مجوز احداث واحد متانول صادر نخواهیم کرد.

یک مقام مسئول اعلام کرد:

مهندس فرناز علوی با بیان اینکه مجوز جدیدی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای احداث واحدهای جدید تولید متانول در صنعت پتروشیمی کشور صادر نخواهد شد، گفت: برای منطقه چابهار ساخت یک طرح اوره و آمونیاک در دستور کار قرار داده شده اما مجوز جدید برای احداث واحدهای متانولی نه فقط در منطقه چابهار بلکه در هیچ یک از مناطق و استان های کشور صادر نخواهد شد.

به گزارش پترون به نقل از ایپک، مدیر برنامه ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه در طول ماه گذشته با مدیران طرح‌های متانولی در عسلویه هم گفتگوهای متعددی شده است، توضیح داد: پیشنهاد کرده‌ایم تا نسبت به تکمیل زنجیره طرح‌های متانول و با توجه به محدودیت‌های بازار، روی تکمیل زنجیره‌هایشان کار کنند و اگر بخواهند صرفا روی متانول کار کنند، در بازاریابی مشکلاتی مانند کاهش قیمت ها مواجه خواهند بود.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: در شرایط فعلی مسیری که وجود دارد تبدیل متانول تولیدی طرح‌های موجود به اتیلن و پلی پروپیلن است.

این مقام مسئول با بیان اینکه هم اکنون در چین فرآیندهای دیگری برای تولید اتیلن گلایکول، بنزین و سایر محصولات از متانول دیده شده که روی آنها هم می‌توان برنامه‌ریزی و مطالعه کرد، یادآور شد: ایران از نظر منابع هیدروکربوری غنی بوده پس باید صرفه اقتصادی که از استفاده از تکنولوژی ها حاصل می شود را در ذهن داشته باشیم و اینکه کاربری تکنولوژی موجب ایجاد تنوع در محصولات شود.

علوی در پایان خاطرنشان کرد: پس اگر می‌توانیم کاری را با تکنولوژی‌های معمول تر انجام دهیم و به نتیجه برسیم، نباید به دنبال تکنولوژی‌های گران قیمتی که به همان محصولات منتهی می شود، باشیم.

براساس این گزارش، پیش‌تر علوی درباره برنامه لغو مجوز برخی از طرح‌های معطل و متوقف مانده صنعت پتروشیمی کشور نیز گفته بود: سال گذشته شیوه نامه‌ای از سوی وزیر نفت ابلاغ شد که طبق آن شیوه نامه صدور مجوزهای اجرایی واحدهای پتروشیمیایی، نظارت و پایش اجرای طرح‌های پتروشیمیایی به عهده شرکت ملی صنایع پتروشیمی گذاشته شده است. در این راستا کمیته بازنگری مجوزها برای بررسی شرایط واحدها و طرح‌های پتروشیمی که در طول سال‌های گذشته فعالیتی نداشتند در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تشکیل شده است.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *