امضای تفاهم نامه مهم تامین مالی میان اتحادیه سراسری پایین دست پتروشیمی و بانک تجارت

تفاهم نامه اعطای تسهیلات اعتباری و ارایه خدمات بانکی بین بانک تجارت و اتحادیه سراسری تعاونی های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی به امضا رسید.

به گزارش پترون، براساس این تفاهم نامه یکساله که به امضای محمد ابراهیم مقدم مدیرعامل بانک تجارت و نصراله رضازاده طرقی رئیس هیات مدیره  و مسعود میرزایی مدیرعمل اتحادیه سراسری پتروشیمی رسید، بانک تجارت ضمانتنامه تعهد پرداخت برای خرید مواد اولیه از بورس کالا را با دریافت ۱۲۰ درصد سفته با دو روش ۱۰ درصد سپرده نقدی و یک درصد کارمزد یا ۵ درصد سپرده نقدی و دو درصد کارمزد را برای اعضای تعاونی هایی پتروشیمی های پایین دستی صادر می کند.
اعطای تسهیلات سرمایه در گردش برای خرید مواد اولیه در قالب عقود مشارکتی، تسهیلات خرید دین در قبال واگذاری چکهای مشتریان شرکت ها و همکاری لازم برای خرید محصولات مورد نیاز شرکت های عضو اتحادیه از طریق کارگزاری بانک تجارت از جمله زمینه های همکاری خواهد بود.طبق این یادداشت تفاهم، اتحادیه پس از اخذ درخواست تعاونی های تحت پوشش با توجه به ظرفیت تولید و نوع مواد مصرفی، میزان تسهیلات و ضمانتنامه های درخواستی آنها را برای خرید مواد اولیه از بورس کالا مورد بررسی قرار داده و پس از تایید به بانک معرفی می کند از سویی کلیه فعالیت های  پولی و مالی تعاونی های عضو، از طریق شعب بانک تجارت در سراسر کشور انجام خواهد شد.

محمدابراهیم مقدم مدیرعامل بانک تجارت در مراسم انعقاد این تفاهمنامه که صبح شنبه دهم مهرماه انجام شد، با اشاره به عزم جدی این بانک برای حمایت از تولید داخلی و صادرات محصولات با ارزش‌افزوده گفت: صنایع پتروشیمی از لحاظ پتانسیل و ظرفیت اقتصادی از جمله صنایع مهم و موفق کشور به شمار می‌روند و بدون شک با حمایت و پایش مستمر عملکرد این بخش، ثمرات ارزشمندی عاید اقتصاد کشور خواهد شد.
وی با بیان اینکه توسعه این صنعت مستقیما بر جلوگیری از خام فروشی تاثیر خواهد داشت افزود: بانک تجارت در این تفاهمنامه تلاش دارد که در یک فضای همکاری مثبت و توام با عواید دو جانبه برای هر دو مجموعه، گامی در جهت پیشبرد اقتصاد مقاومتی و حمایت از محصولات پایین دستی پتروشیمی بردارد.

رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری تعاونی های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی بیان اینکه پیش از سال ۸۸ بالغ بر ۱۶ میلیون تن ظرفیت در بخش پلیمرکشور ایجاد شده است و به دلیل عدم توزیع صحیح مواد اولیه بین کارخانجات تنها یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن از این ظرفیت استفاده می شد، تصریح کرد:با تلاش های اتحادیه سراسری، تولید واحد ها علی رغم تمام تحریم ها و رکود حاکم بر بازار به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال ۹۲ افزایش یافته است.
نصراله رضازاده تاکید کرد:مشکل نقدینگی باعث شده است که ظرفیت تولید بخش پلیمری از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن فراتر نرود زیرا پتروشیمی ها محصولات خود را به صورت نقد به واحد های تولیدی می فروشند اما این کارخانجات به همان سرعت نمی توانند پول محصولات فروخته شده خود را دریافت کنند.
وی خاطر نشان ساخت:هم اکنون ۱۰ میلیون تن از ظرفیت ۱۶ میلیونی بخش پلیمری کشور که پیش از سال ۸۸ ایجاده شده بود، قابل استفاده است و اگر ۱۰ میلیون تن مواد به این واحدهای تولیدی پایین دستی تزریق کنیم ۴.۲ میلیون تن قطعه تولید شده در داخل مصرف و مابقی صادر می شود.
این مقام مسئول در صنعت پتروشیمی با بیان اینکه به ازای هر یک میلیون تن مواد پتروشیمی که در کارخانجات صنایع پایین دستی تبدیل به قطعه می شود ، ۲۰۰ هزار شغل پایدار در کشور ایجاد می شود،افزود:اگر بتوانیم پتانسیل ۱۰ میلیون تن مواد پتروشیمی را بالفعل تبدیل کنیم تا ۲ میلیون شغل برای کشور و صنعت ایجاد و بزرگترین دغدغه مسئولین درحوزه اشتغال زایی برطرف می شود لذا این قرارداد می تواند گام مهمی در حل مشکلات نقدینگی داشته و منشا خیر و برکت باشد.
رضایی زاده با بیان اینکه سالیانه نیاز به واردات ۵۰۰ هزار تن مواد پلیمری از طریق کشورهای کره، چین و اروپا تامین داریم، تصریح کرد:اتحادیه سراسری قصد دارد با همکاری بانک تجارت این مواد را وارد و با استفاده از سیستم “افرا” در بین تمامی تعاونی ها توزیع کند که این کار کمک شایانی به افزایش کیفیت محصولات تولیدی می کند و به تدریج به سمت تولید کالاهایی با ارزش افزوده بیشتر حرکت می کنیم.

در ادامه این نشست، سیستم اینترنت بانک مشتریان حقوقی بانک تجارت (فرا)، سفارشی شده برای این اتحادیه معرفی شد. تسریع در فرایندهای صدور فاکتور و پرداخت آن توسط تعاونی‌ها و ایجاد فرایند کنترل لحظه‌ای و تایید پرداخت‌ها گوشه‌ای از مزیت‌های این سیستم است و بانک تجارت آمادگی ارائه خدمات ویژه به مشتریان خاص در قالب اینترنت بانک فرا را دارد.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *